Meditation

Ønsker du at finde indre ro og nærvær?

Måske vil du gerne have redskaber til at håndtere stress og uro? Eller øge din koncentrationsevne og tilstedeværelse i nuet? Så er meditation måske noget for dig!

Forskning viser, at meditation kan modvirke stress, skærpe koncentrationsevnen og øge din oplevelse af lykke. Så lidt som 12 minutter om dagen giver målbare resultater.

Mindfulness udspringer af det nærvær og ro, meditation kan skabe. Det er en tilstand af nærvær med dig, øjeblikket og dine omgivelser – og dette er meget vigtigt for din indre ro og balance, for din evne til at håndtere stress.

Jeg tilbyder et 6 ugers meditationsforløb som lærer dig at meditere, opbygger meditation som en vane i din hverdag og giver dig en metode til at finde din iboende indre ro.

Hvad er meditation

Meditation er at finde ind i sin egen stilhed. Være helt i ro og fuldt opmærksom på samme tid.

Meditation er bl.a. effektiv til at nedbringe stress og uro, giver en række sundhedseffekter og øger din evne til at være nærværende, helt tilstede i nuet.

Meditation er en naturlig tilstand eller adfærd, som er kendt fra alle kulturer. Det at søge stilhed og ro, at tage tid væk fra støj og uro. I denne stilhed findes en fredfyldt ro, hvor der er en pause fra den for mange hektiske hverdag og et rum for at se mere klart.

Meditation er ikke tankefri. For alle mediterende dukker der tanker op. I meditationen kan vi lære at skabe mellemrum mellem tankerne og være i den stilhed der er i mellem tankerne. Vi øver os i meditationen i at indtage iagttagerens rolle. Øver os i med venlighed og tålmodighed at være tilstede med de tanker, følelser og kropsoplevelser, der måtte komme.

6 ugers meditationsforløb

På dette forløb arbejder vi med meditation med fokus på kroppen og åndedrættet. Vi arbejder os stille og roligt frem, så du selv kan finde vej ind i meditation og gradvist øge den tid, hvor du er i stilheden. Du vil få hjælp til at finde en meditationsform, der føles naturlig for dig.

Du vil også få afspændings- og åndedrætsøvelser samt korte meditationer, som kan bl.a. kan bruges som hjælp til at falde i søvn eller bringe nærvær og mindfulness ind i dagligdagen.

På meditationsforløbet bliver du også introduceret til mindfulness og vil høre om lidt at den megen forskning, der findes omkring effekt af meditation.

Forløbet løber over 6 gange, fordelt over ca. 2 måneder, så der er tid til at du indarbejdet teknikken og støttes i at få din egen meditationspraksis ind i din dagligdag. Der er højst 7 deltager på kurset, så der er tid og rum for at støtte den enkelte. Du vil få mest ud af kurset, hvis du sætter 15-20 minutter af om dagen til din egen praksis sideløbende med kurset.

Meditation kan læres af alle, og der er ingen særlige forudsætninger for at deltage. Den meditationsform du vil lære, er ikke knyttet til en religiøs retning eller en særlig organisation.

Inkluderet i kursusprisen er 6 mødegange af 75 minutter og deltagelse i 3 meditationsaftener efter kurset er afsluttet. Meditationsaftenerne vil være en hjælp til at holde fast i din meditationspraksis.

Ønsker du yderligere information er du selvfølgelig velkommen til at kontakte mig: Kontakt 
Skriv også gerne, hvis du er interesseret, så kan du blive orienteret direkte, når det næste meditaionsforløb kommer i kalenderen. 

Meditationsaften

Skulle du have lyst til at meditere sammen andre, vil der være åbne meditations aftener ca en gang om måneden i Yoga’nnekset. At meditere sammen med andre giver en dybere meditation, og kan være en hjælp til at holde dig fast i din egen meditationspraksis.

Jeg guider 1-2 meditationer og der vil være en kop the og lidt hygge. Meditationerne varierer fra gang til gang.

Meditationsaftenerne er åbne for dig, der kan meditere. Du kan have deltaget på mit meditationskursus, eller måske har du lært meditation på anden vis.

Meditationsaftenerne planlægges løbende ca. 1 gang om måneden. Varighed 1 time. Tidspunkt og ugedag kan variere.

Aktuelt holder meditations aftenerne pause, men skriv gerne hvis du er interesseret 🙂